Pređi na glavni sadržaj

Google Tasks

Šalji zadatke iz svojih glasovnih beleški u Google Tasks i drži njihov status sinhronizovanim.

Basic i viši

Google Tasks je dostupan na planu Basic i višim. Na planu Free njegov red u Podešavanja > Integracije prikazuje Zahteva Basic+.

Podešavanje​

  1. Idi na Podešavanja > Integracije
  2. Uključi Google Tasks
  3. Prijavi se svojim Google nalogom
  4. Izaberi listu zadataka koju TellDone treba da koristi
  5. Zadaci iz budućih snimaka izvoze se automatski

Kako funkcioniše​

  • Zadaci napravljeni iz tvojih glasovnih beleški automatski se dodaju u izabranu Google Tasks listu, sa rokovima i napomenama. Ako lista već ima zadatak sa istim naslovom, TellDone ga preskače
  • Dvosmerna sinhronizacija statusa - završetak zadataka sinhronizuje se u oba smera:
    • Završi zadatak u TellDone-u i on je označen kao gotov u Google Tasks
    • Završi zadatak u Google Tasks i TellDone to preuzima pri sledećoj sinhronizaciji
  • Zadaci koje završiš glasom (na primer „Izveštaj je poslat“) označavaju se kao gotovi i u Google Tasks
  • Ručna sinhronizacija - ispod prekidača Google Tasks, Sinhronizuj sve zadatke dodaje tvoje postojeće otvorene zadatke (do 200), a Sinhronizuj status prikazuje gde se dve aplikacije razlikuju u tome koji su zadaci završeni, da možeš da primeniš promene

Kada se sinhronizuje​

  • Kada otvoriš aplikaciju - ako je Automatska sinhronizacija zadataka uključena, najviše jednom u 30 minuta
  • U pozadini - ako je Automatska sinhronizacija zadataka uključena, ne češće nego otprilike na svaka 4 sata, uključujući jednu kasno uveče. Tačno vreme određuje iOS
  • Kada završiš zadatak ili ga ponovo otvoriš - Google zadatak se odmah ažurira (za zadatke napravljene ili povezane na ovom iPhone-u), a zatim TellDone proverava statuse svih zadataka sa Google Tasks i Podsetnicima

Ako se dve aplikacije ne slažu, „gotovo“ pobeđuje.

Automatsku sinhronizaciju uključi ili isključi prekidačem Automatska sinhronizacija zadataka na vrhu ekrana Podešavanja > Integracije. Podrazumevano je isključena.

Kada je TellDone zatvoren

Za razliku od Kalendara i Podsetnika, Google Tasks se ažurira samo dok TellDone radi: u pozadini (kada je Automatska sinhronizacija zadataka uključena) ili kada otvoriš aplikaciju. Ako zatvoriš TellDone prevlačenjem, novi zadaci stižu u Google Tasks sledeći put kada ga otvoriš.

savet

Za najtačnije dnevne izveštaje uključi Automatsku sinhronizaciju zadataka i otvori TellDone uveče, pre nego što se dnevni izveštaj napravi u ponoć. TellDone se tada sinhronizuje, pa izveštaj uključuje zadatke koje završiš u Google Tasks.

napomena

Google Tasks je lokalna integracija, samo za iPhone. Radi direktno na tvom uređaju i ne ulazi u tvoje ograničenje serverskih integracija.

Rešavanje problema​

Ako se zadaci ne sinhronizuju:

  1. Proveri da li je prekidač Google Tasks u Podešavanja > Integracije i dalje uključen
  2. Isključi pa ponovo uključi prekidač Google Tasks, zatim se ponovo prijavi na Google
  3. Proveri da je izabrana lista zadataka
  4. Dodirni Sinhronizuj status da proveriš razlike i primeniš ih

Isključivanje opcije Podsetnici za događaje i zadatke zaustavlja samo obaveštenja o podsetnicima. Google Tasks nastavlja da se sinhronizuje.

savet

Google Tasks radi uz druge integracije zadataka kao što su Apple Podsetnici ili Todoist. Svaka integracija se sinhronizuje nezavisno, pa možeš da koristiš više njih istovremeno.

Pogledaj i​