Przejdź do głównej zawartości

Microsoft To Do

Plan Basic i wyższe

Microsoft To Do to integracja serwerowa. Potrzebujesz co najmniej jednego dostępnego slotu integracji (Basic: 1 slot, Pro i Ultra: bez limitu).

TellDone synchronizuje twoje zadania z Microsoft To Do w obu kierunkach. Zadania utworzone w TellDone pojawiają się w Microsoft To Do, a zmiany w którejkolwiek z aplikacji są odzwierciedlane w drugiej. Ta integracja obejmuje tylko zadania - notatki i wydarzenia nie synchronizują się z Microsoft To Do.

Konfiguracja

  1. Wejdź w Ustawienia > Integracje
  2. Naciśnij Microsoft To Do
  3. Naciśnij Połącz
  4. Zaloguj się swoim osobistym kontem Microsoft (outlook.com, hotmail.com lub live.com)
  5. Autoryzuj TellDone do dostępu do twoich zadań
notatka

Ekran logowania Microsoft może pokazać ostrzeżenie "niezweryfikowany wydawca". Nie wpływa to na połączenie - to standardowy komunikat Microsoft i nie zmienia zakresu dostępu TellDone.

TellDone tworzy dedykowaną listę TellDone w Microsoft To Do przy pierwszym połączeniu. Wszystkie zsynchronizowane zadania trafiają do tej listy, więc twoje istniejące listy w Microsoft To Do pozostają nietknięte.

Co się synchronizuje

  • Tytuł i opis zadania
  • Termin
  • Godzina przypomnienia
  • Status ukończenia
  • Priorytet: TellDone Wysoki = Importance High, Średni = Normal, Niski = Low

Zadania cykliczne jeszcze się nie synchronizują - zadanie cykliczne pozostaje po stronie Microsoft To Do pojedynczym elementem.

Zmiany synchronizują się w obu kierunkach:

  • Utwórz, edytuj lub ukończ zadanie w TellDone, a zaktualizuje się w Microsoft To Do
  • Ukończ, edytuj lub usuń zadanie w Microsoft To Do, a zaktualizuje się w TellDone
wskazówka

Zmiany, które robisz w TellDone, docierają do Microsoft To Do od razu. Zmiany zrobione w Microsoft To Do (ukończenie, edycja lub usunięcie zadania) synchronizują się z powrotem do TellDone przy okresowym sprawdzeniu, zwykle w ciągu kilku minut - nie natychmiast.

Rozłączenie

  1. Wejdź w Ustawienia > Integracje
  2. Naciśnij Microsoft To Do
  3. Naciśnij Rozłącz

Twoje zadania w obu aplikacjach pozostają bez zmian - usuwane jest tylko połączenie synchronizacji. Rozłączenie w TellDone natychmiast usuwa token dostępu TellDone. Aby całkowicie odebrać TellDone dostęp również po stronie Microsoft, usuń go ze swojego konta na account.microsoft.com.

Zobacz też

  • Zadania - zarządzanie zadaniami w TellDone
  • Todoist - kolejna integracja serwerowa do dwukierunkowej synchronizacji zadań
  • Notion - kolejna integracja serwerowa dla notatek, zadań i wydarzeń
  • Apple Calendar i Reminders - lokalna synchronizacja zadań